Janna Handgraaf

Af! (4+)

zo. 12 juni 2022 15:30

Aan mijn favorieten toevoegen

Af! 1 broodje, 1 krantje, 1 koekje. Opa is alleen. Geen praatje, geen knuffel, geen kusje. Opa is eenzaam. En wat doe je tegenwoordig als je eenzaam bent? Juist! Je neemt een huisdier. Een goudvis. Een poes. Een cavia. Nee, Opa neemt….een hond! Maar of dat nou wel zo’n goed idee is?

Komisch poppen- én maskertheater voor de hele familie. Komisch met een ontroerend randje. Precies zoals theater wezen moet. En je mag misschien ook nog wel meedoen! Wie wil dat nou niet?

De voorstelling Af! is mooi kenmerkend voor Janna’s stijl. Janna maakt poppen- en maskertheater. Het start met een beeld. Een interessant beeld. Een ontroerend beeld. Een komisch beeld. Mooi zo’n beeld! Maar wanneer is het nou af? Janna d’r voorstellingen ontstaan meestal op straat, worden verder uitgewerkt in het bos of onder de douche en zijn eigenlijk pas af wanneer ze een paar maal gespeeld zijn. Ook interactie met het publiek is namelijk een belangrijk onderdeel van haar werk.

Over Janna Handgraaf
Een dode vader op je zevende is geen ideaal jeugdplaatje. Maar het levert ook wat op. Namelijk een ongebreidelde wens: Kijk dan, hier ben ik! Een mooie opstap naar een carrière als actrice of performer. Wat het uiteindelijk dus ook werd voor Janna Handgraaf, want inmiddels is zij het onderwijs uit en speelt zij meisjes, jongetjes, zusters, moeders, oma’s en opa’s. Kortom: wens vervuld, ze wordt gezien!

Podcast
Luister ook naar aflevering 5 van de Delft Fringe Festival podcast De Roze Hoed. Hierin is Janna Handgraaf te gast en vertelt ze over haar voorstelling en makerschap.

BEKIJK ALLE EVENEMENTEN VAN Janna Handgraaf

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers