31 MEI - 11 JUNI 2023

Sfeerverslag Jasper Smit • Zomerprogrammering .

10 augustus 2020

Wat is het heerlijk om weer naar het theater te kunnen gaan! Tijdens de lockdown heb ik samen met de kinderen (7 en 9 jaar) een aantal keer online theater gekeken. Maar dat we weer echt in het publiek kunnen zitten maakt het toch nóg leuker. Op de eerste woensdagochtend van de zomervakantie sluiten we dan ook met veel plezier aan bij de familievoorstelling Spelen met taal (6+) van Jasper Smit.

Tekst: Annemarie Oorthuizen

De voorstelling vindt plaats in OPEN. Vlak voor aanvang mogen we een plekje zoeken op de tribune. De ouders mogen op één van de zitkussentjes plaatsnemen die volgens de 1.5 meter regel zijn verspreid over de tribune. De kinderen kunnen vervolgens bij de ouders aansluiten. Dit gaat heel eigenlijk soepel en vanzelfsprekend, alsof we allemaal nooit iets anders zijn gewend.

We zitten op de eerste rij en Jasper staat al vol energie op het podium in een rood gestreepte trui en een spijkerbroek met flairpijpen. Naast hem staan een keyboard en een gitaar op een standaard. Ik ben vooraf heel benieuwd of mijn kinderen een voorstelling gevuld met liedjes leuk gaan vinden. Als snel blijkt dat dit zeker het geval is! Vanaf het begin zit er al veel humor in de voorstelling. Vooral mijn zoon zit al direct hard te lachen en beide roepen ze hard mee met het interactieve rijmliedje: ‘Wat rijmt er op stoep….?’

De voorstelling van Jasper zit vol energie, humor, en vrolijke liedjes. Maar hij maakt het ook heel persoonlijk. Zo zingt hij een liedje over zijn irritante grote zus en in het nummer ‘Straks komt er niemand op mijn feestje’ zit een boodschap over zijn gescheiden ouders verweven. Jasper vindt ook dat voorstellingen voor kinderen helemaal niet kinderachtig hoeven te zijn. Dit herinnert hij zich namelijk nog van de voorstellingen die hij in zijn eigen kindertijd bezocht, dat er dan opeens met kinderlijke stemmetjes werd gepraat. Nee, Jasper doet dat anders, hij praat gewoon ‘normaal’. En dat slaat aan merkten we vandaag, want de hele zaal genoot en deed mee!

Wil je ook weer naar het theater? De hele zomer staan er drie ochtenden per week een Delft Fringe Festival voorstelling op het programma bij OPEN aan het Vesteplein. Kaartjes kosten €7.50 (Delftpas gratis) inclusief limonade en workshop achteraf. Klik hier voor het hele programma en tickets! Let op, ook met een Delftpas moet je plekken reserveren!

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers