31 MEI - 11 JUNI 2023

De Belofte: Droom je mee? .

28 januari 2021

Vandaag 28 januari gaat de landelijke campagne 'Droom mee' van start. Een campagne vanuit de culturele sector die de belofte uitspreekt op volle zalen. Ook Delft Fringe Festival droomt samen met 400 andere culturele instellingen mee!

"Geen applaus is ooit hetzelfde. Geen lach is gelijk. De zin die elke avond dezelfde woorden bevat, wordt geen twee keer eender uitgesproken. Precies dat maakt een lege zaal zo magisch. Want kijk naar een lege zaal, en je droomt haar vol. Een lege zaal herbergt, net als een leeg voetbalveld, een belofte."

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement dat per vandaag sectorbreed wordt verspreid. Aan alle mensen die theater een warm hart toedragen.

Het kunstwerk

Het kunstwerk, bestaande uit een column (geschreven door Jan Beuving) en een video, gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. De 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar dat moment.

Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken deze op tekst gezette hoop uit. Verder werd er samen gewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op 4 vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

Winactie

De sector belooft alvast 400 kaarten voor de bezoekers te reserveren. Als straks de deuren weer helemaal open gaan, maakt het publiek kans om 2 kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt. ‘’Wij zijn klaar om te spelen. wij wachten - met u - op de rook.’’ 

Naar de winactie 

Klik hier en droom met ons mee! 

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers