31 MEI - 11 JUNI 2023

Bedankt Ray! .

15 februari 2021

Na zes jaar locatie te zijn geweest voor het Delft Fringe Festival sluit kledingwinkel Ray Brandstore op 1 maart 2021 de deuren. Elk jaar speelden jonge makers in de winkel tijdens het festival. “Onze deelname aan het Delft Fringe Festival zorgde voor een mooie combinatie tussen cultuur en onze winkel. Het gaf een fijne sfeer en zorgde voor bijzondere ontmoetingen”, vertelt Raymond van Uffelen, eigenaar van de winkel.

Mooie ontmoetingen

“Het is echt jammer dat de samenwerking met Delft Fringe Festival nu wegvalt door de sluiting van de winkel”, geeft Raymond aan. “Het leverde zulke mooie ontmoetingen op tussen de jonge makers, onze klanten, nieuw publiek en de medewerkers van de winkel. Het was soms wel eens een opgave om de winkel te verbouwen voor een voorstelling, maar dat was het elke keer weer dubbel en dwars waard! Door de jaren heen heb ik het festival zich ook zien ontwikkelen. Het is echt een evenement waar Delfts trots op mag zijn!”

De sluiting

Er zijn meerdere redenen waarom de winkel nu helaas sluit. “Voor de detailhandel in de binnenstad van Delft was het de afgelopen jaren erg lastig om voldoende bezoekers te trekken”, vertelt Raymond. “De coronapandemie was eigenlijk de druppel. Nu het contract van het pand in de Wijnhaven ook afliep in 2021, besloten we vorig najaar om dit niet meer te verlengen. Maar het wordt wel heel gek om afscheid te moeten nemen in deze tijd met de coronamaatregelen.”

Bedankt Ray Brandstore!

Delft Fringe Festival gaat Ray Brandstore enorm missen. Bedankt dat je al die jaren jouw winkel opende voor de voorstellingen. We wensen je veel succes en plezier voor de toekomst en zien je graag als genodigde tijdens het festival!

Foto: Tijmen Dokter speelt de voorstelling 'Mijn Strijd' in de winkel Ray Brandstore, in 2019. Fotograaf: Gwyneth Janssen Lok.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers