31 MEI - 11 JUNI 2023

Maar liefst 4 Q&A's deze zaterdag! .

28 mei 2021

Zaterdag 29 mei staan er vier voorstellingen op het programma waarbij je na afloop gratis kunt aansluiten bij een Q&A! Ontmoet om 17:30 uur de Prima Donna's of Tappin-it Collective. En om 21:30 uur Bart Hoevenaar of Robin Nimanong! Praat samen met hen en andere festivalbezoekers na over hun voorstellingen!

Prima Donna's met de voorstelling Keep calm or I wil use my opera voice

Waarschuwing: langdurige blootstelling veroorzaakt ernstig risico op opera verslaving. Bij contact met de ogen onmiddellijk overvloedig applaudisseren. Gevaar voor blijvend letsel ter hoogte van de lachspieren en traanbuisjes. Tickets zeker binnen het bereik van kinderen bewaren. Knotsgek en bloedserieus: de Prima Donna's verrassen en ontroeren opnieuw met eigenwijze opera. Ook voor hen die nog niet weten dat ze van opera houden!

De voorstelling start om 17:00 uur. Aansluitend vindt de Q&A plaats om 17:30 uur.

Koop tickets voor de Prima Donna's

Lees ook: Sanne Vleugels bij Radio 1

 

Tappin-it Collective met de voorstelling IRMA

Nepnieuws wordt ons om de oren gegooid; gebarentolken worden BN’ers; singles gaan op date via ZOOM. IRMA is een muzikale dansperformance over de veranderende vormen van communicatie en taal in onze moderne (pandemische) wereld. Gewapend met tapschoenen, synthesizer, saxofoon, stemmen, handen en lichaam - verkennen twee performers de grenzen van communicatie en gaan op zoek naar een taal die iedereen en niemand spreekt tegelijk. Hoe kan je communiceren zonder afgeluisterd te kunnen worden? Blijft de boodschap dan overeind? Hoe filteren we informatie op waarheid als de media soms ´echter´ lijken dan de realiteit? 

De voorstelling start om 17:00 uur. Aansluitend vindt de Q&A plaats om 17:30 uur. 

Koop tickets voor Tappin-it collective

Lees ook: Dwaaltocht; recensie over o.a. Tappin-it collective

 

Bart Hoevenaar met de voorstelling Vuist boven de grond

Muzikant Bart Hoevenaars, werd na het zien van een documentaire over dichter Leo Vroman (1915- 2014) en zijn vrouw gegrepen dienst poëzie en leven. “Zo wil ik ook wel oud worden”, dacht hij. Vroman schreef onverschrokken gedichten over thema's als natuur, menselijk onvermogen, de dood, liefde en het verglijden van de tijd. De afgelopen jaren werkte Bart aan het bewerken van de poëzie van Vroman. Dit resulteerde in een plaat met 11 beeldschone liedjes waarin het werk van Vroman werd gevangen in uitgekiende, melancholieke popcomposities, die doen denken aan het werk van Elliott Smith, Villagers, J.J. Cale en Lou Reed.

De voorstelling start om 21:00 uur. Aansluitend vindt de Q&A plaats om 21:30 uur. 

Koop tickets voor Bart Hoevenaars

 

Robin Nimanong met de voorstelling Postscriptum 223

Helemaal jezelf zijn vraagt soms net wat extra moed. Kwetsbaarheid en zelfwaardering, met wakker schuddende emoties, komen aan het licht in Postscriptum 223. Taboes rond normatieve verwachtingen en genderidentiteit leven nog steeds sterk in de wereld van vandaag en moeten besproken worden. Choreograaf Robin Nimanong zet de persoonlijke realiteit van de toeschouwer op scherp en faciliteert comfort bij het ongewone. Via de dansers verschijnt een groter bewustzijn door met verschillende perspectieven te streven naar acceptatie.

Koop kaartjes voor Robin Nimanong

Lees ook: In gesprek met Robin Nimanong

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers