Gezocht: jonge makers met een inspirerend idee! .

11 april 2019

Delft Fringe Festival organiseert een jaarlijks theaterfestival en aanvullende jaarprogrammering om jonge makers en publiek bij elkaar te brengen. De stad Delft staat in 2019 in het teken van het landelijke themajaar ‘Rembrandt & de Gouden Eeuw’. Speciaal voor dit themajaar ontwikkelt het Delft Fringe Festival een nieuw concept: de Delft Fringe Festival Productie.

Het Delft Fringe Festival zoekt:

Jonge makers met een inspirerend idee

De Delft Fringe Festival Productie biedt talentvolle, opkomende theatermakers, de mogelijkheid om een avondvullende theatervoorstelling te maken op een bijzondere locatie in de historische binnenstad van Delft: de Sigarenfabriek. Het Delft Fringe Festival zoekt een maker die zich met zijn of haar voorstelling richt op de kunst van het locatiegericht werken: het ontwikkelen van een voorstelling die thuishoort én volledig tot zijn recht komt op de eerder genoemde locatie.

Inspirerend kader

De Gouden Eeuw met meesters als Pieter de Hooch (1629-1684) en Johannes Vermeer (1632-1675), wetenschapper Anthonie van Leeuwenhoek (1632-1723) en rechtsgeleerde en schrijver Hugo de Groot (1583-1645) bieden naast de landelijke handelsondernemingen de VOC en WIC een schat aan inspiratie voor een nieuwe generatie (geëngageerde) podiumkunstenaars. Meer informatie over Delft & de Gouden Eeuw vind je hier.

Voorwaarden

• Jij bent theater- of dansmaker (alle genres zijn welkom);
• Jij bent maximaal vijf jaar geleden afgestudeerd aan een kunstvakopleiding.

Als maker ben je vrij om zelf een concept te ontwikkelen, maar het dient te voldoen aan de volgende voorwaarden:

• Het ingediende concept mag geen bestaande voorstelling zijn, maar dien speciaal voor het themajaar te worden ontwikkeld;
• De voorstelling heeft als thematisch vertrekpunt de Gouden Eeuw en belicht bij voorkeur onderwerpen die zich verhouden tot de stad Delft;
• De voorstelling dient een duidelijke synergie te bevatten tussen de inhoud en de Sigarenfabriek;
• De voorstelling combineert bij voorkeur verschillende disciplines binnen de podiumkunsten;
• De voorstelling is avondvullend, tussen de 60 en 90 minuten, en richt zich op volwassenen.

Geboden

Het Delft Fringe Festival verzorgt ondersteuning op het gebied van productie, artistieke begeleiding en advies. De marketing & PR rondom de voorstelling wordt door het Delft Fringe Festival verzorgd. Op basis van een redelijke begroting biedt het Delft Fringe Festival:

• Een productiebudget van maximaal € 6.000
• Een gage tussen de € 10.000 en € 15.000

Planning & belangrijke data

De voorstelling gaat halverwege oktober in première. De voorstelling is in 2019 exclusief en slechts zeven keer te zien in Delft. Uiterlijke indiendatum: 1 mei 2019 Pitch op locatie: vrijdagmiddag 17 mei of zaterdag 18 mei Bekendmaking geselecteerde maker: 30 mei 4 keer coaching: 1 keer in mei/juni, 2 keer in september, 1 keer in oktober

Aanmelden

Ben jij de jonge theatermaker, met een mooi plan voor een avondvullende voorstelling, die wij zoeken? Dien dan je concept (waarbij het gaat om de inspiratie en het makerschap) in vóór 1 mei. Het plan omvat:

• Een omschrijving van maximaal 2 A4-tjes, waarbij het gaat om de inspiratie en het makerschap;
• Een CV van alle medewerkers die mee gaan doen aan deze productie;
• Een begroting;
• Een voorblad waarin staat waarom deze voorstelling absoluut moet worden uitgekozen.

Vragen?

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op via programmering@delftfringefestival.nl.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers