31 MEI - 11 JUNI 2023

Nieuws .

Het laatste nieuws van Delft Fringe Festival.

Delft Fringe MakersLab

21 januari 2022

Vanaf 2022 biedt Delft Fringe Festival nog meer ruimte aan nieuwe makers!
Delft Fringe Festival biedt een platform voor talentontwikkeling.
Al stond het thema al lange tijd vast, actueler had Merel Franx nauwelijks kunnen zijn. In de nieuwe Delft Fringe Festival Productie ‘Molten Gold’ zoomt Merel Franx in op het dubbele gezicht van de Gouden Eeuw.
De eerste Delft Fringe Festival Productie ‘Molten Gold’ vindt plaats op één van de meest bijzondere festivallocaties van het jaarlijkse festival: de Sigarenfabriek, eigendom van Studio Ninaber.
Jonge dansmaker Merel Franx krijgt onder professionele Fringe vleugels de kans om een avondvullende theatervoorstelling te schrijven, ontwikkelen en presenteren. Op een historische locatie in Delft onderzoekt Merel in ‘Molten Gold’ het actuele collectieve ongemak met de Gouden Eeuw.
Delft Fringe Festival organiseert een jaarlijks theaterfestival en aanvullende jaarprogrammering om jonge makers en publiek bij elkaar te brengen. De stad Delft staat in 2019 in het teken van het landelijke themajaar ‘Rembrandt & de Gouden Eeuw’.
Het Delft Fringe Festival kan niet zonder vrijwilligers. Zij zijn voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het succes van het evenement. De acts en artiesten krijgen natuurlijk het meeste applaus, maar ook de medewerkers van het festival verdienen een staande ovatie. Een van hen is Monique Beijers.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers