Ear to the Earth Ensemble wint de Delft Chamber Music Award .

12 juni 2023

Naast de publieksprijs werd op de laatst festivaldag van 2023 traditiegetrouw ook de Delft Chamber Music Award uitgereikt. Deze juryprijs voor jong muzikaal talent ging dit jaar naar Ear to the Earth Ensemble met de voorstelling 'A Festival of Whispers'. Jeroen van Dijk, zakelijk leider van het Delft Chamber Music Festival: "Jullie engageren het publiek om te luisteren naar de wereld om ons heen." Het gezelschap krijgt een speelplek op het Delft Chamber Music Festival van 2024.

Over A Festival of Whispers

Met deze muzikale voorstelling belicht Ear to the Earth Ensemble de geluiden die onze omgeving voortbrengt, moedigt het een nieuw soort luisteren aan, en laat het de creatieve geesten in de muziek zien hoe klimaatverandering onze cultuur beïnvloedt. Nog belangrijker is dat de muzikale reis blijk geeft van de wens om communicatie over deze kwesties op gang te brengen door middel van waarderend leren en discussie in de vorm van muzikale experimenten, waarbij ieder individu iets unieks kan beïnvloeden. Dit festival van geluiden culmineert in een voorstelling die het verlies van kunst in de tijd illustreert, de geluiden van onze muzikale en werkelijke stemmen die langzaam verloren gaan als oceaangolven die neerstorten in de ruimte die we zo hebben verkend.

Ear to the Earth Ensemble bestaat uit: Ruth Mareen (viool), Antonio Dorado Salguero (cello), Petra Valtellina (fluit), MIguel Esperanza Pérez (klarinet), Rui Baga Simões (piano) en Porter Ellerman (slagwerk)

Delft Chamber Music Award

Sinds 2018 wordt de Delft Chamber Music Award uitgereikt op het Delft Fringe Festival. Deze award is een aanmoedigingsprijs voor jong muzikaal talent. De jury selecteert uit alle muzikale voorstellingen drie genomineerden en kiest uiteindelijk één winnaar. De winnaar van deze juryprijs wordt geprogrammeerd tijdens het eerstvolgende Delft Chamber Music Festival: een kamermuziekfestival van wereldformaat waar de top van de klassieke muziek te zien en horen is.

Eerdere prijswinnaars

 

Foto: v.l.n.r. Jeroen van Dijk, Porter Ellerman, Ruth Mareen en Roel Beeftink - Funcken. Fotogaaf: Batuhan Keskiner.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers