Workshopdag voor de nieuwe makers van 2024 .

12 februari 2024

Op vrijdag 9 februari ontvingen we de makers die dit jaar op het festival staan in Delft voor een dag vol workshops en kennismaking. We gingen aan de slag met marketing, branding en pers. En natuurlijk was er volop gelegenheid voor ontmoeting, zowel tussen makers onderling als met het festivalteam. 

Ontmoeting

Na een kop koffie of thee en wat lekkers starten we de dag met speeddaten. Om de 10 minuten wisselden we van tafeltjes en leerden we elkaar kennen: "Waar kom jij vandaan? Waar gaat jouw voorstelling over? Sta je voor het eerst op het festival? Wat wil jij uit deze dag halen?" De quiz halverwege de dag liet de makers kennismaken met alle ins en outs rondom Delft Fringe Festival. 

Marketing en branding

In de ochtend werd de groep makers in twee gesplitst. Bij de ene groep nam Melanie Esther de makers mee in de wereld van Artist Branding en Social Media. In een uur tijd deelde ze haar tips en tricks rondom het vinden en vertellen van je eigen verhaal. De tweede groep ging aan de slag met Martijn Schipper, marketeer van het dansgezelschap Alienated dat eerder op het festival stond. Hij vertelde zowel vanuit zijn expertise maar ook over zijn eigen ervaringen. Dit leverde heel waardevolle inzichten op voor de nieuwe makers. 

Pers en media

's Middags deelde Annette Embrechts, theater- en dansjournalist bij de Volkskrant, haar tips over het bereiken van pers en media als startende maker. Goed nieuws: het is lastig, maar zeker wel bereikbaar! Haar verhaal leverde mooie, waardevolle vragen en discussies op. Bijvoorbeeld over het snijvlak tussen jezelf 'verkopen' versus aandacht krijgen van de media. Maar ook over het recensiesysteem waarin van 1 t/m 5 sterren gegeven worden.

Het Voorhuis = Fringe Huis

De makersdag vond plaats in het Voorhuis aan de Voorstraat in Delft. Deze locatie vormt tijdens het festival een bruisend festivalhart van ontmoeting. Het is straks het hoofdkwartier voor het festivalteam, maar ook de plek om wat te drinken, te eten, elkaar te ontmoeten, te chillen en waar alle feestjes plaatsvinden! Achterin vind je daarnaast een mooie zaal waar voorstellingen plaatsvinden. Tijdens het festival heet deze locatie dan ook het Fringe Huis!

Begeleiding

Delft Fringe Festival begeleidt de nieuwe makers die op het festival staan in hun ontwikkelingen op artistiek, zakelijk en marketing gebied. Daarom bieden we hen in aanloop naar het festival twee workshops aan en één na afloop van het festival. Zo vormen we als festival echt als een springplank het werkveld in.

Aftermovie

 

Foto: Makersdag 9 februari 2024 in het Voorhuys. Fotograaf: Annemarie Oorthuizen

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers