Studium Generale X Delft Fringe Festival .

15 maart 2024

Studium Generale TU Delft en Delft Fringe Festival werkten de afgelopen jaren al samen door tijdens het festival een verdiepend programma te presenteren. Dit jaar verstevigen we deze mooie samenwerking en slaan we maar liefst drie keer de handen ineen! 

For the Love of The World

Op zaterdag 23 maart organiseert Studium Generale een nieuw festival, genaamd For the Love of The World, bij Theater de Veste in Delft. Samen met ingenieurs, filosofen, wetenschappers en kunstenaars ga je hier een dag lang op zoek naar hoe we ons met elkaar, de wereld en de planeet kunnen verbinden. Delft Fringe Festival en Studium Generale werken samen aan de theatrale invulling van het festival. Zo treedt oud-Fringe maker Pedro Latas (stond op Delft Fringe '22) deze dag op met zijn soloperformance 'Latent Space', die ingaat op queer-beleving in een heteronormatieve wereld. Meer informatie over het programma

Omdat het festival over liefde gaat, en er een liefdevolle samenwerking tussen Fringe en Studium Generale bestaat, krijgen de eerste 20 makers die zich melden een korting van € 5,-. Vraag de kortingscode op via programmering@delftfringefestival.nl. Tickets koop je via Theater de Veste.

Klimaattheater

Op 25 april werken Delft Fringe en Studium Generale opnieuw samen voor het klimaattheater op de campus van de TU Delft. De theatrale invulling wordt ook hier verzorgd door een oud-Fringe maker Stijn Dijkema (stond op Delft fringe '22). Met zijn gezelschap TG Vagebond spelen zij de productie 'Adem'.

Over 'Adem': In 'Adem' zoekt een jong stel antwoord op de vraag: Willen we een kind op deze wereld zetten? Een vraag die alleen maar meer vragen oproept... Hoe moeten we omgaan met het klimaat? Met deze wereld? Met onszelf? Maken wij met onze micro beslissingen überhaupt een verschil op het grote wereldtoneel, of mogen we "gewoon" egoïstisch zijn in onze zoektocht naar geluk?

Iraqi bodies

Tijdens het Delft Fringe Festival staat er, net als voorgaande jaren, een inspirerend verdiepingsprogramma gepland in samenwerking met Studium Generale. Het startpunt van het gesprek is de voorstelling 'Iraqi bodies' van dansmaker Liza Sulaiman, over immigratie en identiteit. 

Over 'Iraqi bodies': Een fysieke en audiovisuele voorstelling over de sporen van migratie op het lichaam. Reis af naar een poëtisch universum waarin het lichaam rouwt om een utopisch verleden en transformeert tot het dystopische landschap dat ooit thuis was. Bewegend tussen hier en daar, tussen nu en toen. 

  • Datum: donderdag 30 mei
  • Tijd: 20.30 - 21.30 uur
  • Locatie: Stadsboerderij Rietveld
  • Ticket: gratis, maar wel een ticket nodig
  • De voorstelling 'Iraqi bodies' is vooraf of na afloop van het verdiepende programma te zien op dezelfde locatie, om 20.00 en om 22.00 uur. Hier moet je apart een ticket voor kopen. 

Let op: De kaartverkoop voor Delft Fringe Festival start op zaterdag 20 april 2024.

 

Foto: Pedro Latas op Delft Fringe Festival '22. Fotograaf: Erwin van Tongeren.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers