NIEUW bij Delft Fringe: open studio's op zaterdag 20 april .

21 maart 2024

Nieuw dit jaar bij Delft Fringe Festival zijn de open studio's die we organiseren op zaterdag 20 april, in het theatercafé van Theater de Veste in Delft, de dag dat de kaartverkoop voor het festival van start gaat. Deze middag vertellen drie makers tussen 15.45 en 17.00 uur iets over hun voorstelling en geven ze een preview van hun werk dat vanaf 28 mei op het festival staat. Iedereen is van harte welkom! Entree is gratis, maar wil je verzekerd zijn van een plek, reserveer dan alvast een ticket

Reserveer je ticket

Wat is een open studio?

Tijdens een open studio krijg je een gratis kijkje bij een voorstelling in de maak. Als publiek krijg je een exclusief voorproefje, maar daarnaast kun je ook in gesprek met de makers en jouw feedback op hun werk delen. Dit helpt de makers de voorstelling verder door te ontwikkelen. Kom je ook langs, je krijgt als één van de eersten een preview te zien van drie toffe makers die in mei en juni op Delft Fringe Festival staan. 

Welke makers ga je zien?

Op zaterdag 20 april laten drie makers het publiek alvast iets zien van hun nieuwe voorstelling:

  • Mystha Mandersloot (winnaar publieksprijs 2023) met de voorstelling Verhalen van Verwekkers. In dit stuk zien en horen we het perspectief van de man als partner van iemand die heeft gekozen voor abortus. 
  • Storm Boender met de voorstelling sudah. Dit stuk gaat over het Indisch zwijgen, een fenomeen binnen de Indische gemeenschap waarbij de oude generatie niet wil praten over het Indisch verleden.
  • Theatergezelschap Dystopia met de voorstelling Vague News. In dit stuk gaat het over complotdenken en de zoektocht naar de waarheid, via herkenbare pijnpunten en duistere humor.

Start kaartverkoop festival

Op 20 april start ook de kaartverkoop voor het Delft Fringe Festival 2024, dat dit jaar plaatsvindt van dinsdag 28 mei t/m zondag 9 juni. 28 nieuwe makers staan klaar om je te verrassen, ontroeren, raken en verwonderen. Ze spelen hun voorstellingen dit jaar op 31 bijzondere Delftse locaties, van stadhuis tot molen en van woonboot tot monument. Kaarten kunnen online gekocht worden via de website van Delft Fringe Festival

Kom langs bij de open studio's

We nodigen iedereen van harte uit om langs te komen op zaterdag 20 april voor een exclusief kijkje achter de schermen. Als publiek, als criticus, als meedenker en als fan. Maar ook als je niet eerder het festival bezocht, maar toch benieuwd bent. Nooit eerder organiseerden we een open studio bij Delft Fringe. We vinden het belangrijk om in aanloop naar het festival al de verbinding te leggen tussen makers, het publiek en de stad. Het festival is voor makers een leertraject om vlieguren te maken en een springplank het werkveld in. Het publiek krijgt de kans om van dichtbij het maakproces mee te maken van de nieuwe talenten van de toekomst. 

  • Datum: Zaterdag 20 april
  • Tijd: 15.45 t/m 17.00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur
  • Locatie: Theater de Veste, Vesteplein 1, Delft
  • Entree: gratis, maar wil je verzekerd zijn van een plek reserveer dan vooraf een ticket. 

Reserveer je ticket voor de open studio's

Foto: Optreden van Simon Granit Ossoinak in de foyer van Theater de Veste tijdens Delft Fringe Festival 2023. Fotograaf: Batuhan Keskiner. 

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers