Corné Ran nieuwe voorzitter, Pim Deul nieuw lid Raad van Toezicht Delft Fringe Festival .

25 april 2024

De Raad van Toezicht van Stichting Delft Fringe Festival is per 24 april 2024 gewijzigd in samenstelling. Corné Ran is benoemd tot de nieuwe voorzitter van het toezichthoudend orgaan, waar hij sinds 2019 al vicevoorzitter van was. Naast zijn benoeming is de Raad van Toezicht ook versterkt met de komst van een nieuwe toezichthouder, Pim Deul.

“Het Delft Fringe Festival omarmt talent en deelt de magie van de podiumkunsten. Ik geloof sterk dat het festival van onschatbare waarde is voor de makers, het publiek, de vele vrijwilligers én de stad Delft. De verbindende kracht is enorm. Samen geven we kleur en betekenis aan elkaars leven. Dit motiveert mij om mijn kennis en netwerk in te zetten voor een succesvolle organisatie en spraakmakend Delft Fringe Festival.” — Corné Ran

Pim Deul is eigenaar/oprichter van het juristenkantoor PDD Legal Adviseren & Procederen. Daarnaast is hij onder andere sinds 2019 voorzitter van het bestuur van Stichting Afro Vibes, medeoprichter van de Verhalen -en Transformatie Commissie, die zich hard maakt voor het tegengaan van kansenongelijkheid binnen het onderwijs en op de arbeidsmarkt en curator/initiatiefnemer van het online kunstplatform Pimple’s Art Platform, dat Black Art presenteert, promoot en viert.

“Ik vind het geweldig om een bijdrage te mogen leveren aan de verdere ontwikkeling van het Delft Fringe Festival, waarin meerstemmigheid en diversiteit belangrijke waarden zijn. Mijn juridische expertise en netwerk zet ik de komende jaren met enthousiasme in om het Delft Fringe Festival op koers te houden en de gestelde doelen te realiseren”. — Pim Deul

De Raad van Toezicht houdt ons scherp

Roel Funcken, directeur-bestuurder van Stichting Delft Fringe Festival, is verheugd met de benoeming en aanstelling van de toezichthouders: “Corné Ran en Pim Deul passen uitstekend bij het profiel dat wij hebben opgesteld voor deze twee belangrijke functies. De Raad van Toezicht houdt ons scherp, adviseert ons en stelt ons de juiste vragen over onze koers. Deze blik van buiten helpt ons als organisatie om ons werk voor nieuwe makers, de podiumkunsten en de stad Delft nog beter te kunnen doen.” Corné Ran is de opvolger van Ans Stephan die het einde van haar termijn heeft bereikt. “Stichting Delft Fringe Festival is Ans Stephan zeer erkentelijk voor de bijdrage die zij, als toezichthoudende voorzitter, heeft geleverd aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van de organisatie en het festival.”

De Raad van Toezicht bestaat per heden uit Corné Ran (voorzitter), Hanna van Gent (vicevoorzitter), Alexander Alexiev, Tanja Groenendijk - de Vos, Nathalie van der Hak en Pim Deul.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers