Met 31 locaties hebben we meer speelplekken dan ooit in het programma! .

17 mei 2024

Dit jaar zijn dat er maar liefst 31 festivallocaties. Van vertrouwde locaties als de Sigarenfabriek, de Stadsboerderij Rietveld, Museum Prinsenhof en Royal Delft tot nieuwe speelplekken als De Waag, Huis van Delft, Galerie Artline, Kunsthuis Deik, de bijzondere kantoren van Advier en Octatube, de Cornelius Musiusschool, diverse woonkamers bij mensen thuis én de ‘koninklijke’ Nieuwe Kerk op de Markt.

Het Fringe Huis = het festivalhart

Dit jaar is het Fringe Huis aan de Voorstraat 64 het festivalhart van Delft Fringe Festival. Dit is dé plek voor publiek, makers, vrijwilligers en teamleden om te zijn. Elke donderdag t/m zaterdag is de Fringe Bar van 18.30 t/m 23.00 uur geopend. Drink een lekker drankje tussen je festivalbezoeken of klets hier gezellig met elkaar na over wat je net zag. Daarnaast start hier elke festivaldag een Fringe Tour en kun je hier volop voorstellingen bezoeken. Ook is er extra programmering te vinden, zoals de Drag Bingo en Silent Disco op zaterdag 1 juni, de Fringe Talkshow op zondag 2 juni en op 8 & 9 juni kun je hier bellen met de Fringe telefoon!

Festivalhub TU wijk

Dit jaar is er op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni een festivalhub in de TU-wijk! Dit betekent dat je op meerdere locaties in de wijk kunt genieten van voorstellingen. Je kunt je deze dagen met onze TukTuks weer gratis heen en weer laten rijden tussen de locaties. Hop on, hop off! Of bel de TukTuk op afroep, op de locaties in de wijk hangt het telefoonnummer:

  • Advier, Kanaalweg 4, 2628 EB, Delft
  • Cornelius Musiusschool, Prins Mauritsstraat 37, 2628 SR, Delft
  • Hortus Botanicus Delft Poortlandplein 6, 2628 BM, Delft
  • Octatube Design & Build Rotterdamseweg 200, 2628 AS, Delft
  • Royal Delft Rotterdamseweg 196, 2628 AR, Delft
  • Vakwerkhuis Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA, Delft
  • Woonkamer Nassaulaan Nassaulaan 15, 2628 GA, Delft

Bereikbaarheid Sigarenfabriek en Advier

Dit jaar even opletten! De ingang van de Sigarenfabriek is verplaatst. Je komt nu de fabriek binnen via de Koornmarkt 48 in plaats van via de Brabantse Turfmarkt zoals voorgaande jaren. Ook goed om te weten, bij de Kanaalweg waar de locatie Advier aan ligt, is momenteel de weg opengebroken. Even je fiets parkeren en het laatste stukje lopend naar de ingang. 

Roze Konijn

Vergeet natuurlijk ons festivalpaviljoen niet! Dit heeft de vorm van een groot, roze, origami-konijn. Maar liefst 7 meter hoog, die kan je dus zeker niet missen! Je kunt hier tijdens het festival kaarten kopen voor de voorstellingen en andere activiteiten. Ook kun je er terecht voor informatie over de voorstellingen en de makers. En ben je op zoek naar een festivalmagazine op papier? Die kun je hier ophalen. 

 

Foto: Het festivalpaviljoen op de Markt. Fotograaf: Erwin van Tongeren. 

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers