Toekenning meerjarige subsidie voor Delft Fringe Festival .

04 juli 2024

Op woensdag 3 juli zijn de adviezen van de Raad voor Cultuur en de Rijkscultuurfondsen gepubliceerd. Delft Fringe Festival ontving een positief advies voor de beleidsperiode 2025 - 2028 door Fonds Podiumkunsten. Dit betekent een toekenning van vier jaar subsidie. Roel Funcken, festivaldirecteur: “We zijn blij en verheugd dat Fonds Podiumkunsten ons opneemt als één van de zes nieuwe festivals in hun meerjarenregeling. Dankzij deze ondersteuning kunnen we nog steviger doorbouwen aan onze missie en doelstellingen waarbij we ruim baan blijven geven aan een nieuwe generatie makers."

Uit het adviesrapport: “De commissie vindt dat Delft Fringe Festival een heldere artistieke visie beschrijft. Het festival concentreert zich daarin duidelijk op de professionele ontwikkeling van nieuwe makers in verschillende podiumkunstvormen.

Bredere groep van nieuw talent

Tamara Griffioen, artistiek leider Delft Fringe Festival: “Wij staan als festival al langere tijd open voor nieuwe genres binnen de kunsten, en geven daarom de komende periode ruimte aan makers die kunststromingen kiezen die niet te studeren zijn aan een kunstopleiding, zoals drag, ballroom of spoken word. We bieden daarmee een podium aan zowel afgestudeerde als autodidacte makers. Als festival zetten we zo nog meer in op het werven van een bredere groep van nieuw talent en een vraaggestuurde begeleiding van makers.”

Over de toekenning door Fonds Podiumkunsten

“Met de meerjarige festivalsubsidies steunt het Fonds Podiumkunsten festivals die verbonden zijn met hun omgeving en bijdragen aan de ontwikkeling van het podiumkunstenklimaat in hun omgeving. Vaak kijken deze festivals vanuit een stevige worteling ook verder, over de grenzen van hun gemeente en hun regio en over de landsgrenzen heen.” Bron: Fonds Podiumkunsten.

Over Delft Fringe Festival

Delft Fringe Festival helpt de makers van nu om hun verhalen te blijven vertellen via een jaarlijks podiumkunstenfestival en aanvullende jaarprogrammering. Maar ook door de makers te begeleiden in het Delft Fringe MakersLab. Het festival brengt zo nieuwe makers en publiek bij elkaar op onverwachte locaties, door de stad Delft als podium te gebruiken.

Voor in de agenda

  • 10 december 2024: Delft Fringe Lichtjesavond in Museum Prinsenhof Delft
  • 26 okt. t/m 3 nov 2024: Delft Fringe op Cultuurbarbaren
  • 27 mei t/m 8 juni 2025: 14e editie Delft Fringe Festival

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers