TG Vagebond

Adem

wo. 08 juni 2022 19:30

Aan mijn favorieten toevoegen

In 'Adem' zoekt een jong stel antwoord op de vraag: Willen we een kind op deze wereld zetten? Een vraag die alleen maar meer vragen oproept... Hoe moeten we omgaan met het klimaat? Met deze wereld? Met onszelf? Maken wij met onze micro beslissingen überhaupt een verschil op het grote wereldtoneel, of mogen we "gewoon" egoïstisch zijn in onze zoektocht naar geluk?

Aan de hand van deze vragen neemt TG Vagebond hun eigen generatie onder de loep. Een westerse generatie die opgroeit te midden van grootse problematiek: pandemieën, stormen, oorlogen, de bio-industrie, de gaswinning, rechtse regeringen en dure havermelk… Het geeft weinig hoop voor de toekomst. Toch is ook in hen, ergens, diep verstopt onder een puinhoop van slecht nieuws, de behoefte om een kind te krijgen. De behoefte om een kleine baby op deze veel te grote wereld te zetten wint het soms plots van de ratio die hen gebiedt om de overbevolking te remmen en hun ongeboren kind het grote leed te besparen. Een strijd tussen hoofd en hart, tussen weten en willen.
Op een invoelbare en grappige manier probeert TG Vagebond het publiek deelgenoot te maken van deze strijd.

Nieuw collectief
Onlangs richtte Stijn Dijkema (regisseur), Giulia Reiss (actrice), Sebastiaan Frowijn (acteur) en Marieke Giebels (dramatugie) de theatergroep TG Vagebond op. Ze zijn een kleine en wendbare locatie-theatergroep die geëngageerde locatietheater-stukken maakt met een guerrilla- achtig karakter. De locatie is de derde speler en ondersteunt de inhoud van het stuk. Geen voorstelling is hetzelfde en de betekenis ligt voor een groot deel in handen van de locatie en van het publiek.

Over TG Vagebond
"Adem" is het eerste stuk van TG Vagebond, een nieuw theatergezelschap dat urgente en maatschappelijk betrokken voorstellingen maakt op locatie. Hun credo is: "We kunnen altijd, en overal spelen". Voor hun voorstellingen zoeken zij naar locaties die rijmen met de inhoud van het werk. Hierdoor is geen enkele voorstelling hetzelfde. En is het stuk altijd een dialoog met haar locatie.

Podcast
Luister ook naar aflevering 5 van de Delft Fringe Festival podcast De Roze Hoed. Hierin is TG Vagebond te gast en vertellen ze over hun voorstelling en makerschap.

BEKIJK ALLE EVENEMENTEN VAN TG Vagebond

Gerelateerde voorstellingen

Ontdek het Festival .

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers