David Heijmans

Branding

di. 07 juni 2022 20:30

Aan mijn favorieten toevoegen

“Brandend van verlangen staat een jongen stil. Hij kijkt om zich heen en ziet een wereld die in bloei staat. Alles wat hem nu nog rest is de eerste stap.“

David is een denker. In zijn hoofd spelen alle dingen die er kunnen gaan gebeuren continu door elkaar heen. De prachtigste overwinningen en grootste nederlagen. Allemaal zijn ze even waar.

In Branding geeft David samen met muzikanten Jos Baggermans en Stuart Kerkhof klank en stem aan wat er binnenin hem leeft. Met gevoelige liedjes, waarin invloeden van Bram Vermeulen, Damien Rice en Bon Iver terug te horen zijn, schept hij een universum waarin hij het misschien aandurft in beweging te komen. Misschien. Want als je de veilige haven verlaat, ben je kwetsbaar.

Credits:
Tekst, spel en muziek: David Heijmans
Saxofoon: Jos Baggermans
Toetsen: Stuart Kerkhof

Over David Heijmans
David Heijmans (25) studeerde aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar hij in 2020 zijn diploma behaalde. Tijdens en na zijn opleiding specialiseerde hij zich in het maken van kleinkunst, en verdiepte zich in de westerse en oosterse filosofie. Na zijn opleiding bracht David zijn debuut-EP Bomen uit en nam hij met zijn voorstelling Branding deel aan het 35ste Groninger Studenten Cabaret Festival, waar hij de persoonlijkheidsprijs in de wacht sleepte. De jury schreef daar over David: "David toont zich uitstekend in staat om met zijn liedjes ons mee te nemen in zijn ongrijpbare belevingswereld. (...) Het beeldend vertellen gaat David heel gemakkelijk af."

BEKIJK ALLE EVENEMENTEN VAN David Heijmans

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers