2 T/M 12 JUNI 2022

Rohiet Tjon-Poen-Gie / Theater Babel Rotterdam

Theater Babel danst werk uit Romeo's en Julia's

zo. 05 juni 2022 15:30

Aan mijn favorieten toevoegen

Liefde, haat, lust en verdriet: dagelijks wordt de mens hiermee geconfronteerd. Onder leiding van Rohiet Roché Tjon Poen Gie toont Theater Babel Rotterdam een choreografie gebaseerd op ‘Theater Babel speelt Romeo’s en Julia’s’, een voorstelling van theatermaker Paul Röttger die later dit jaar gespeeld zal worden. De groep van 12 spelers met én zonder beperking wordt begeleid door een live band van Theater Babel en gebruikt voornamelijk dans en muziek, maar ook elementen van theater en circus om de volgende vraag te onderzoeken: ‘Mag je houden van wie je wil houden?’. Hiermee maken zij taboes bespreekbaar zoals de liefde tussen ouderen, intieme relaties tussen mensen met en/of zonder een beperking en homoseksualiteit. Ook komen thema’s als afwijzing, zelfdoding en andere gevolgen van het niet mogen zijn wie je wil zijn aan bod.

Geïnspireerd door de repetities van ‘Theater Babel speelt Romeo’s en Julia’s’ creëert Rohiet op zijn eigen manier een voorstelling waarin ook de thema’s van Shakespeares Romeo en Julia centraal staan. Hij zoekt naar botsing en tweestrijd hierin en vindt die ook in haat en liefde, in familierelaties en op veel andere plekken. In deze voorstelling stappen de spelers over de grenzen van dans om manifestaties van deze botsingen in het lichaam te tonen met o.a. beweging, geluid en taal.

Over Rohiet Tjon Poen Gie
Rohiet Tjon Poen Gie danst al sinds zijn 13e en heeft in 2019 een dansopleiding afgerond aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Als autodidactische experimentele Hip Hop danser werkt Rohiet voornamelijk vanuit Breaking en Popping. Sinds hij actief is in het werkveld heeft hij met verschillende choreografen samengewerkt, waaronder Erik Kaiel, Kalpana Raghuraman, Shailesh Bharon en Farida Nabibaks. Daarnaast volgt hij een makerstraject bij het Bijlmerparktheater en produceerde hij een eigen voorstelling die landelijk én internationaal is gespeeld. De afgelopen 2 jaar werk Rohiet als maker samen met Paul Röttger bij Theater Babel Rotterdam.

Over Theater Babel Rotterdam
Theater Babel Rotterdam is een culturele instelling die de toegankelijkheid van kunst niet beperkt tot het bevorderen van rolstoeltoegankelijkheid en gehoorondersteuning. Paul Röttger -directeur/bestuurder- is oprichter van Babel en vaste regisseur. Babel bevordert de artistieke toegankelijkheid van het podium. Wereldwijd is Theater Babel het eerste en enige theatergezelschap dat structureel inclusief werkt met acteurs met en zonder beperking. Dankzij een uniek convenant met Stichting Pameijer verenigen we kunst en zorg. Babel maakt professionele theaterproducties en maakt werk van inclusiviteit onder het publiek, op de werkvloer, in onderwerpkeuze en artistieke uitdrukkingsvorm.

Podcast
Luister ook naar aflevering 2 van de Delft Fringe Festival podcast De Roze Hoed. Hierin is Rohiet Tjon Poen Gie te gast en vertelt hij over zijn voorstelling en makerschap.

Theater Babel danst werk uit Romeo's en Julia's
BEKIJK ALLE EVENEMENTEN VAN Rohiet Tjon-Poen-Gie / Theater Babel Rotterdam

05 juni 2022

15:30 - 16:00

Museum Prinsenhof Delft - Van der Mandelezaal

Sint Agathaplein 1 2611 HR Delft

Tickets

Gerelateerde voorstellingen

Ontdek het Festival .

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers