Corina is vrijwilliger bij Delft Fringe Festival .

07 december 2020

In 2019 was Corina voor het eerst vrijwilliger op het Delft Fringe Festival. Als kassamedewerker zit ze achter de festivalkassa op de Markt om kaartjes te verkopen en bezoekers te informeren over de voorstellingen: “Ik geniet er echt van om de toeschouwers te verbinden met de makers. Dit doe ik door bezoekers te adviseren, hen te vertellen wat er op het programma staat en makers onder de aandacht van het publiek te brengen.”

Waarom werd je vrijwilliger bij Delft Fringe Festival?

Corina werkt in het dagelijks leven als rijksambtenaar in Den Haag, waar haar focus ligt op bedrijfsvoering, brainstormsessies, de opstart van projecten en het begeleiden van collega-ambtenaren. Naast haar werk voor de overheid is ze ook clown: “Als clown ben je in het moment en maak je je niet druk over wat er geweest is of wat er komt”, vertelt Corina. “Ik wilde naast mijn werk als ambtenaar en clown ook nog iets anders doen. Zonder dat ik het roer hoefde om te gooien op het werkvlak, wilde ik wel iets betekenen voor de gemeente waarin ik woon. Toen ik de oproep voor vrijwilligerswerk bij het Delft Fringe Festival zag hangen, heb ik dan ook meteen gereageerd”.

Hoe was het om vrijwilliger te zijn?

Ik heb als vrijwilliger echt enorm genoten van mijn rol als kassamedewerker in de roze container van Fringe op de Markt”, vertelt Corina enthousiast. Het beviel haar zo goed dat ze zich meteen helemaal ondergedompeld heeft in het festival: “Ik heb toen zelfs vrij genomen om in ‘het hok’ van Fringe te zitten”, zoals ze de kassacontainer liefkozend noemt. Daarnaast is ze ook zelf voorstellingen gaan bezoeken, en ondanks dat ze als vrijwilliger gratis naar binnen mocht, heeft ze voor een aantal voorstellingen toch zelf entree betaald: “Zo wist ik zeker dat ik een plek had en ondersteunde ik de makers.” Ze heeft bijvoorbeeld enorm genoten van het Vlaamse zangduo Matthieu & Guillaume - “ik luister nog steeds hun liedjes via Spotify”. Na haar eerste ervaringen als vrijwilliger bij het festival is ze, zoals ze het zelf verwoord, "écht gepakt door het Fringe-virus”.

Festival geeft een dorps gevoel aan de stad

“Ik vond het best spannend om voor de eerste keer vrijwilliger te zijn bij het festival. Er komt namelijk best wel veel op je af”, aldus Corina. Nu achteraf raadt ze iedereen, die het overweegt, aan om vrijwilliger te worden “Sluit je gewoon aan. Al fiets je slechts één keer met een poster van A naar B. Het is echt inspirerend en motiverend om betrokken te kunnen zijn bij het festival. Het toffe aan Fringe is ook dat het een dorps gevoel geeft aan de stad. De sfeer van het festival is heel toegankelijk, vriendelijk en ontspannen.” Komende editie zul je Corina dan ook zeker weer vinden op het festival als vrijwilliger: “Ik kijk er naar uit om weer achter de kassa te zitten en om voorstellingen te bezoeken. Fringe heeft me echt gepakt. Ik vind het mooi om op deze manier iets te kunnen betekenen voor de medemens in mijn eigen stad.”

Meer weten?

Het Delft Fringe Festival kan niet zonder de hulp van festivalvrijwilligers. Elk jaar helpen bijna 100 vrijwilligers mee om het festival tot een succes te maken! Zowel tijdens het festival als in de voorbereiding en de afbouw kunnen we versterking gebruiken. Maak het festival mee als Publieksmedewerker, Kassamedewerker, Allround medewerker of Flexer en wordt onderdeel van ons geweldige Delft Fringe vrijwilligersteam. Bekijk onze pagina voor vrijwilligers voor meer informatie en de vacatures. 

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers