Nieuwe stap voor Tappin-it Collective .

21 januari 2022

Het Fonds Podiumkunsten heeft in december 2021 subsidie uit de Nieuwe Makersregeling toegekend aan Tappin-it Collective en Delft Fringe Festival. Dit betekent dat Tappin-It Collective de komende twee jaar onder de vleugels van Delft Fringe Festival de ruimte en middelen krijgt om zich verder te ontwikkelen.

Wie is Tappin-it Collective?

Tappin-It Collective bestaat uit Doortje Peters en Robin Lie. Zij wonnen tijdens het Delft Fringe Festival in juni 2021 de publieksprijs. Zij traden toen op met hun theatrale tapdansvoorstelling IRMA, geïnspireerd op de corona persconferenties waarin gebarentolk Irma Sluis te zien was.

Wat is de Nieuwe Makersregeling?

Deze regeling verstrekt in twee rondes per jaar subsidie aan beginnende talentvolle makers. Met deze subsidie krijgen zij de middelen om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals. Tappin-it Collective heeft deze subsidie aangevraagd en toegekend gekregen samen met het Delft Fringe Festival.

Samenwerking met Delft Fringe Festival

Door de toekenning van deze Nieuwe Makersregeling heeft Delft Fringe Festival de mogelijkheid om Tappin-it Collective langdurig organisatorische en artistiek te begeleiden. De komende twee jaar zullen Doortje en Robin onder de vleugels van Delft Fringe Festival avondvullende voorstellingen gaan creëren, werken aan hun eigen signatuur en stappen maken in het theatermaken. We hebben er ontzettend veel zin in!

Lees ook:

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers