2 T/M 12 JUNI 2022

Workshop parade maken .

09 mei 2022

Op zaterdag 23 april kwamen de makers die in juni op het Delft Fringe Festival 2022 staan naar het Rietveld Theater in Delft. Hier volgden zij een workshopdag over 'parade maken'. Parade maken is het laten zien van kleine acts op straat om het publiek kennis te laten maken jouw voorstelling.

Sneak previews

Je kunt dus in juni zomaar makers tegenkomen in de stad! Zij zullen je verrassen op straat met sneak previews van hun voorstelling. Je vindt ze door de hele stad heen, bijvoorbeeld bij het festivalpaviljoen op de Markt, op de Beestenmarkt of rondom het station. De makers nodigen je via deze weg van harte uit om te komen genieten van hun voorstelling.

Nadenken & oefeningen

Tijdens de workshopdag werden de makers door de festivalprogrammeurs Rémon en Tamara uitgedaagd om na te denken over parade maken: op welke manier willen ze dit gaan doen, hoe gaan ze hun verhaal overbrengen, wat maakt hun voorstelling uniek, ga je mensen aanspreken. Tijdens de workshop gingen de makers hier ook direct mee aan de slag via oefeningen en opdrachten. Dit was ontzettend waardevol. 

Begeleiding van jonge makers

In aanloop naar het festival organiseert Delft Fringe Festival twee workshops voor de jonge makers. Hiermee biedt het festival de makers niet alleen een speelplek, maar ook extra begeleiding op artistiek, zakelijk en marketing gebied. In februari volgende de makers al een workshop rondom branding en marketing. En ook deze tweede workshop rondom parade maken was weer net zo geslaagd. Rémon: "Het was echt heel leuk om weer makers ‘in huis’ te hebben na drie jaar. Er hing een goede sfeer tijdens de workshop en alle makers zijn weer fantastisch leuke mensen! Beetje bij beetje gaan we zo weer richting een ouderwetse live festivaleditie!"

Lees ook:

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers