31 MEI - 11 JUNI 2023

Delft Fringe Festival 2022 begint 2 juni t/m 12 juni .

16 mei 2022

Yes, we mogen weer de zalen in! Op 2 juni a.s. start het 11e Delft Fringe Festival, dé springplank voor jonge theatermakers naar landelijke bekendheid. Maar liefst 42 te gekke makers, in alle genres van de aardbol, zijn te zien op 26 unieke locaties in de stad. Er zijn bovendien 22 exclusieve festival premières! Dus dompel je onder en geniet, ook tijdens Pinksteren, van dans, zang en cabaret, maar ook van tours, talk shows en culinaire hotspots, waar de energie vanaf spat.

Suus Hoppenbrouwers - Sour Power

Haar mag je niet missen, Suus Hoppenbrouwers (Gorinchem, 1994). Suus dealt op haar eigen manier met de wereld en leeft volgens het adagium: "When life gives you lemons... make sour candy!" Ideaal voor de popfans, want: Beyoncé meets Alice in Wonderland, waarbij ze zowel Beyoncé, Alice als het Wonderland is. Over Suus: Als kind droeg Suus al veel verkleedkleren en wilde vroeger dolgraag Britney Spears worden. Dat ze op het podium is beland lag in de lijn der verwachting. In 2019 studeerde ze af aan de Koningstheateracademie met haar eigen voorstelling: ‘Golfslagbad’. In 2021 was ze halvefinalist van Cameretten.

MAST Makers - Diva's op Stal

Als door de wol geverfde conservatorium diva’s vragen Stephan Peters & Mats Lodenstijn, alias MAST Makers, zich tien jaar later af hoe zaligmakend de showbizz eigenlijk is? In een ongecompliceerde two-men-show, laten deze showponys’ zien dat ze er, ondanks afwijzingen bij audities en machtsmisbruik in de sector, nog vol voor gaan. Een voorstelling die eigentijds cabaret en revue combineert. Hou je van The Voice? Dan zit je hier goed. Over Stephan Peters & Mats Lodenstijn: Mats werd al eerder genomineerd voor de entreeprijs op Theaterfestival Boulevard. En Stephan speelde al tweemaal eerder op Delft Fringe Festival met zijn eigen kleinkunstprogramma waarmee hij de top 10 van best bezochte voorstellingen behaalde.

Pinksterweekend = Fringe weekend

Het eerste Delft Fringe festivalweekend valt tijdens Pinksteren (zondag 5 en maandag 6 juni). Ook voor kinderen is er dit weekend genoeg te beleven. Er is een kindertour met o.a. de dansvoorstelling van DConnected ‘Ik ben de beste wie ben jij’ (4+) waarin kinderen in 20 minuutjes alledaagse thema’s over school, vrienden en thuis, krijgen aangereikt. Verder kun je met de boot langs verschillende festivallocaties en zijn er overal in de stad activiteiten. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geslaagd theaterweekend.

Kaartverkoop

De voorstellingen, in zowel Nederlands als Engels, duren maximaal 30 minuten en kosten € 7,50 per persoon. Wist je dat van elk verkocht kaartje 50% van de waarde naar de artiest gaat? Kaarten bestellen kan online of aan de kassa.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers