Eerste keer Delft Fringe Festival? .

15 mei 2023

Kom je dit jaar voor het eerst naar het Delft Fringe Festival? Welkom! Om je alvast wegwijs te maken hebben we een aantal fijne tips voor je op een rij gezet. Superhandig voor je eerste bezoek aan het festival. Maar ook voor de doorgewinterde festivalgangers zijn deze tips waardevol.

  • Laat je verrassen!

Ken je de namen die op het programma staan niet? Dat kan kloppen! Het Delft Fringe Festival biedt een podium aan nieuwe professionele makers uit binnen- en buitenland. Dit zijn makers die een kunstvakopleiding hebben gevolgd, daar nog mee bezig zijn of juist autodidact zijn. Dit jaar hebben de festivalprogrammeurs 29 aanstormende talenten geselecteerd uit de ruim 300 aanmeldingen. Grote kans dat je de makers van nu, volgend jaar in de grote zalen ziet. Dan kun je zeggen: “Ik was erbij, toen deze maker net op het punt van doorbreken stond.” Heb je toch wat handvaten nodig om te bepalen naar welke voorstelling je wil? Lees dan hier verder. 

Bekijk de artiesten

  • Kies voor een bijzondere locatie

De voorstellingen vinden plaats op 28 bijzondere Delftse locaties. Plekken waar je misschien soms nog nooit bent geweest. Zoals de raadzaal in het stadhuis, een woonboot aan de gracht en in een eeuwenoud molenaarshuis. Zo ontdek je Delft weer op een heel andere manier! Tip: Wil je nog meer weten over de stad? Kies dan voor de Fringe Tour met een Delftse stadsgids

Kies een locatie

  • Selecteer op genre

Kies voor voorstellingen uit genres die jou aanspreken, of laat je juist eens verrassen door genres waar je normaal niet voor kiest. In het online programma kun je eenvoudig filteren op genre. Bijvoorbeeld op cabaret, muziektheater of dans!

  • Boek een Fringe Tour

Het festival heeft dit jaar de allerleukste tourgidsen geselecteerd, van bekende Delvenaar tot cultureel podiumdier. Er zijn o.a. tours door cabaretier Pieter Jouke, kunstenaar Tijn Noordenbos, culturele duizendpoot Nathalie van der Hak en Annemarie Geerts, bekend van @demammavan. Elke gids heeft drie favoriete voorstellingen geselecteerd op drie festivallocaties en ze staan te trappelen om deze samen met jou te bezoeken.

Bekijk alle tours

  • Dicht bij Anna

Ben je geraakt, geërgerd of geamuseerd na het zien van een voorstelling die je zag tijdens het festival? Weet je niet zo goed waar 'm dat in zit? Geen nood, Anna helpt je graag met het vinden van woorden voor jouw ervaring in een 1-op-1 gesprek van 15 minuten. Want door ergens woorden aan te geven vind je betekenis. Je komt Anna op vier festivaldagen tegen op verschillende plekken in de stad.

Ga langs bij Anna

  • Onze klantenservice staat voor je klaar

Heb je een vraag over het programma of het festival? We helpen je graag verder en denken met je mee waar nodig. Je kunt contact opnemen via mail, Whatsapp, telefoon of (superhandig!) de chatfunctie op deze website. Telefoonnummer: 06 588 455 69. Mail: kassa@delftfringefestival.nl.

 

Foto: De Vriendelijke Stiefvaders (Josje van Stekelenburg).

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers