Leer de makers nog beter kennen! .

14 mei 2023

Ken je de namen van de makers die op het programma staan niet? Dat kan kloppen! Het Delft Fringe Festival biedt een podium aan nieuwe professionele makers uit binnen- en buitenland. Dit zijn makers die een kunstvakopleiding hebben gevolgd, daar nog mee bezig zijn of juist autodidact zijn. We laten je de makers graag beter kennen!

Dit jaar hebben de festivalprogrammeurs 29 aanstormende talenten geselecteerd uit alle aanmeldingen. Er is een grote kans dat je de makers van nu, volgend jaar in de grote zalen ziet. Dan kun je zeggen: “Ik was erbij, toen deze maker net op het punt van doorbreken stond.” Tijd dus om je te verdiepen in deze culturele talenten!

Podcast De Roze Hoed

Meet the makers! De Roze Hoed, de podcast van het Delft Fringe Festival, laat je kennismaken met de makers op het festival. Ze worden bevraagd over hun makerschap, voorstelling en cultureel ondernemerschap. Leuk om te beluisteren voor of na je naar een voorstelling gaat voor meer achtergrond informatie. Of juist om je te helpen bij het maken van een keuze naar welke voorstelling je wilt gaan! Je luistert de podcast via Spotify of jouw favoriete podcast provider!

Luister de podcast op spotify

Take-overs

Volg je Delft Fringe Festival al op Instagram? Nee, zeker even doen! Sind eind april neemt bijna dagelijks één van de makers het account over en geven ze in de stories een kijkje achter de schermen van hun makersschap en voorstelling. Wie zijn ze, waar repeteren ze, waar gaat hun voorstelling over, wat inspireert hen. Gemist? Je kunt de stories terugkijken in de highlights op Insta:

Volg Delft Fringe Festival op Insta

Toffe video's

Nog een reden om Delft Fringe Festival te volgen: een groot deel van de makers heeft een supertoffe video opgenomen om zich voor te stellen aan jullie! Deze zijn te bekijken via het Instagram account van Delft Fringe Festival. Bekijk bijvoorbeeld de video van Ear to the Earth Ensemble of Mystha Mandersloot

Thema's

De talenten op het Delft Fringe Festival vertellen mooie, relevante verhalen die vaak een fascinerend beeld schetsen van de wereld van vandaag. We hebben een aantal thema's op een rij gezet in een verdiepend artikel. Thema's die dit jaar onder anderre te zien zijn:

Fringe Talkshow

Ook tijdens het festival zijn er momenten om de makes beter te leren kennen! Presentator Hasan Gök gaat op zondagavond 4 juni in Th Social Hub live in gesprek met makers en publiek over de voorstellingen die dit jaar op het festival staan. Ben je benieuwd naar de verhalen van de makers op het festival? Heb je een vraag voor één van de makers? Allemaal goede redenen om te komen kijken naar de Fringe Talkshow!

Reserveer een plekje op de gastenlijst door een gratis ticket te bestellen, vol=vol!

Q&A's

Onder begeleiding van één van de festivalprogrammeurs vindt er na afloop van een voorstelling een kort gesprek plaats tussen makers en publiek. Waar heb je net naar gekeken, wat heb je ervaren en misschien heb je zelf nog vragen? De Q&A is hét moment om samen met andere bezoekers én de maker zelf na te praten over de voorstelling, het maakproces en de achterliggende ideeën.

EHBK (Eerste Hulp Bij jouw Keuze)

Gratis hulp en advies voor jouw festivalprogramma. Onze programmeurs staan elke festivaldag een uurtje op de Markt voor je klaar, in hun magenta-roze outfit, om je te voorzien van goed advies en informatie over de makers, voorstellingen en locaties. Je hebt geen ticket nodig, loop langs wanneer het jou uitkomt.

Bekijk de data en tijden van EHBK

 

Expert Meeting

Tot slot, ben je werkzaam in het theaterwerkveld? Sluit dan aan bij de jaarlijkse Expert Meeting waar professionals en de makers elkaar leren kennen en met elkaar in gesprek gaan. Reserveer een plekje op de gastenlijst door een gratis ticket te bestellen.

 

Foto: Tappin-it Collective (Sjoerd Derine)

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers