Delft Fringe Expert Meeting .

11 mei 2023

Delft Fringe Festival is niet alleen een springplank voor nieuwe makers richting het werkveld, maar ook een verbindende kracht tussen professionals en de makers die aan het begin van hun carrière staan. Het is belangrijk om elkaar te leren kennen, elkaar te snappen en vooral ook te weten wat je aan elkaar hebt. Daarom organiseert het festival sinds 2019 de Expert Meeting.

Afgelopen jaar werd de Expert Meeting voor het eerst vormgegeven door Platform Aanvang! Ook dit jaar zal Platform Aanvang! in de vorm van Het Goede Gesprek een sessie organiseren waarbij vakprofessionals van allerlei organisaties met elkaar in gesprek gaan. Platform Aanvang! voert het gesprek over de toekomst van de podiumkunsten en staat voor meer solidariteit, kennisdeling en waardering voor de kunsten.

Lastige vragen en best practices

Dit jaar organiseren Delft Fringe Festival en Platform Aanvang! een gesprek waar makers en mogelijkmakers elkaar beter leren kennen. Tijdens dit gesprek leggen we de lastige vragen over marketing, verkoop en publiciteit op tafel, maar worden er ook best practices gedeeld over het programmeren van nieuwe makers en het werven van speelplekken. Wanneer wordt een marketingstrategie opgelegd en plat? En wanneer wordt de autonomie van een kunstenaar wereldvreemd? Hoe vinden we ons publiek en hoe vinden we elkaar in die wens?

Platform Aanvang! gebruikt activerende gespreksvormen om samen de onderste steen boven te krijgen rondom dit thema.

Kom langs bij de Expert Meeting

Tijdens de Expert Meeting gaan professionals uit het werkveld met elkaar om de tafel: programmeurs van theaters en festivals, (jonge) makers en andere geïnteresseerden die werkzaam zijn in het theaterwerkveld. Reserveer een plekje op de gastenlijst door een gratis ticket te bestellen. 

  • Datum: vrijdag 2 juni
  • Tijd: 15.00 - 17.30 uur
  • Locatie: Vakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2 in Delft

Tip: Na afloop van de Expert Meeting kun je aanschuiven bij het Fringe Diner in het Vakwerkhuis voor € 18,50. Reserveren kan via boekingen@vakwerkhuis.com of 06 425 622 74. Ook nodigen we je uit om 's avonds 4 voorstellingen te bekijken. 

Foto: Bijeenkomst Expert Meeting 2022 (Gwenyth Janssen-Lok)

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers