6 handige tips voor een Fantastisch Fringe Festival .

18 april 2024

Maar liefst 28 aanstormende talenten staan te springen om hun voorstelling op 31 bijzondere locaties in de stad voor jou te spelen. We hebben 6 handige tips voor je verzameld voor een Fantastisch Fringe Festival. Om je wegwijs te maken en op weg te helpen, want de keuze is reuze!

1. Laat je verrassen!

Ken je de namen die op het programma staan niet? Dat kan kloppen! Het Delft Fringe Festival biedt een podium aan nieuwe makers. Dit zijn makers die een kunstvakopleiding hebben gevolgd, daar nog mee bezig zijn of juist autodidact zijn. Dit jaar hebben onze programmeurs 28 aanstormende talenten geselecteerd uit 410 aanmeldingen. Grote kans dat je de makers van nu, volgend jaar in de grote zalen ziet. Dan kun je zeggen: “Ik was erbij, toen deze maker net op het punt van doorbreken stond.” Heb je toch wat handvaten nodig om te bepalen naar welke voorstelling je wil? Lees dan hier verder. 

Bekijk de makers

2. Kies voor een bijzondere locatie

De voorstellingen vinden plaats op 31 bijzondere Delftse locaties. Zo kom je nog eens ergens. In een oude sigarenfabriek, eeuwenoud molenaarshuis of een Delfts blauw fabriek bijvoorbeeld! Zo ontdek je Delft weer op een heel andere manier! 

Kies een locatie

3. Kies jouw genre

Houd je van cabaret, dans of muziek? Bij Delft Fringe kan het allemaal! Kies voor voorstellingen uit genres die jou aanspreken, of laat je juist eens verrassen door genres waar je normaal niet voor kiest. In het online programma kun je eenvoudig filteren op genre. Bijvoorbeeld op cabaret, muziektheater of dans!

4. Boek een Fringe Tour

Het festival heeft dit jaar de allerleukste tourgidsen geselecteerd, van bekende Delvenaar tot cultureel podiumdier. Ga bijvoorbeeld op stap met de Delftse Willem en Fleur Overgaag, directeur van de Nieuwe Kerk Nycke Graafland - van den Berg of onze eigen festivalprogrammeur Sabine Krol (ook wel bekend van het duo HUN).  Elke gids heeft drie favoriete voorstellingen geselecteerd op drie festivallocaties en ze hebben er enorm veel zin in om met jou op pad te gaan!

Bekijk alle tours

5. Doe een drankje aan de Fringe Bar

Kom gezellig een drankje doen in de Fringe Bar in het Fringe Huis aan de Voorstraat! Voorafgaand of juist na afloop van je bezoek aan een voorstelling. Om lekker na te praten of je te verheugen. Grote kans dat je hier ook de makers tegenkomt die je op het podium ziet staan! 

6. Onze klantenservice staat voor je klaar

Heb je een vraag over het programma of het festival? We helpen je graag verder en denken met je mee waar nodig. Je kunt contact opnemen via mail, WhatsApp, telefoon of (superhandig!) via de chatfunctie op deze website. Telefoonnummer: 06 588 455 69. Mail: kassa@delftfringefestival.nl.

 

Foto: Op pad tijdens Delft Fringe Festival 2023. Fotograaf: Fred Leeflang. 

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers