31 MEI - 11 JUNI 2023

Fringe 4 Kids on tour in Buitenhof & Voorhof .

08 november 2021

Van oorsprong is Delft Fringe Festival een festival in de binnenstad van Delft. Maar sinds dit jaar beweegt het festival ook de wijken in. Eén van de manieren om dit te doen is het programmeren van optredens in de wijken, zoals de voorstelling van illusionist Dion; publiekswinnaar van het festival in 2019. De afgelopen twee weken was hij te zien op scholen in de wijk Voorhof en bij Cultuurhuis Delft. 

“We vinden het belangrijk om ook de inwoners uit andere wijken bij het festival te betrekken”, vertelt Roel Funcken, directeur Delft Fringe Festival. “Daarom beweegt het festival zich de komende jaren steeds meer buiten de binnenstad. Dit doen we onder andere door samenwerkingen aan te gaan met de TU Delft en andere partijen in de wijk Wippolder. Maar ook door jeugdvoorstellingen uit onze programmalijn Fringe 4 Kids te programmeren op scholen en bij het Cultuurhuis Delft.”

Fringe 4 Kids on Tour

Door jeugdvoorstellingen in de wijk te programmeren wil het festival kinderen laagdrempelig kennis laten maken met de podiumkunsten. Vorig schooljaar keken meerdere schoolklassen (vanwege de coronamaatregelen) al online naar voorstellingen van het festival. Dit smaakte naar meer! Daarom stond Dion van Rijt de afgelopen weken bij de basisscholen MGR Bekkerschool en De Horizon live op het podium én was hij te zien bij Cultuurhuis Delft met zijn voorstelling ‘The great magician’.

Dit smaakt naar meer!

De voorstellingen op de scholen en bij het Cultuurhuis Delft verliepen heel succesvol. "Het was geweldig om alle enthousiaste kinderen te zien", vertelt Judith van Hemert, projectleider Fringe 4 Kids. "Dank aan alle scholen en het Cultuurhuis Delft voor deze mooie samenwerking. Op naar meer Delft Fringe Festival in de wijk!"

Foto: Esther de Cuijper

Lees ook:

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers