Nieuwe festivalhub .

08 juni 2022

Als je het festivalmagazine openslaat op pagina 46 en 47 dan valt het je vast op: er zijn meer festivallocaties dan ooit! De makers spelen dit jaar op maar liefst 26 locaties. Waarvan er vijf een compleet nieuwe festivalhub vormen in de wijk Wippolder.

Nieuwe festivalhub Wippolder

Van oorsprong is het Delft Fringe Festival een festival in de binnenstad van Delft. Sinds twee jaar trekt het festival ook de wijken in, onder andere door in samenwerking met Cultuurhuis Delft buiten het festival om te programmeren in de Voorhof en Buitenhof. Nu het festival na 2 jaar weer live in de stad aanwezig is, is er naast de binnenstad een tweede festivalhub gelanceerd, bestaande uit vijf bijzondere locaties in de Wippolder: Hortus Botanicus Delft, DUWO, Robohouse, Royal Delft en het Vakwerkhuis.

Nieuwe festivallocaties

Naast een nieuwe festivalhub zijn er ook veel nieuwe festivallocaties bij dit jaar. Denk aan restaurant De Centrale aan de Voldersgracht, een woonhuis aan de Koornmarkt, de watertoren waar museum Radius sindskort zit, Museumhuis van Meerten en de raadszaal van het historische stadhuis. En vergeet het konijn op de Markt niet, The Student Hotel waar de Fringe Talks plaatsvinden én de gracht aan het Vrouwjuttenland waar Celine Werkhoven vaart met de Influisterboot. 

Delft Fringe Festival trekt de wijken in

We vinden het belangrijk om ook de inwoners uit andere wijken bij het festival te betrekken, daarom beweegt het festival zich de komende jaren steeds meer buiten de binnenstad. 

Foto: Jurjen Bolsenbroek

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers