Delft Fringe Festival de wijk in .

18 mei 2022

Sinds twee jaar is Delft Fringe Festival niet meer alleen in de binnenstad van Delft te vinden, maar ook in de wijken. Eén van de manieren om dit te doen is het programmeren van optredens in de wijken. Zo speelde Tappin-it Collective, de winnaar van de Publieksprijs in 2021, afgelopen week bij de twee locaties van Cultuurhuis Delft in de wijk Voorhof en Buitenhof. En ze traden hier niet alleen op, ze gaven ook drie gave workshops body- en objectpercussie. 

Workshops

Doortje Peters en Robin van Lie van Tappin-it Collective verzorgden drie workshops voor de wijkbewoners. Hierbij werden er muzikale ritmes gemaakt met handen en voeten. Maar ook met plastic flessen, net zoals ze gebruiken in hun voorstelling. De workshop viel goed in de smaak bij de deelnemers en iedereen deed enthousiast mee! Er werd geklapt, gestampt, gelachen en gedanst. 

Voorstelling

Na de workshop lieten Doortje en Robin delen van hun gloednieuwe voorstelling DOEMSDEE zien in een try-out. Dit werd enthousiast ontvangen door het publiek. Extra leuk: iedereen die mee had gedaan aan de workshop werd uitgenodigd om tijdens het laatste nummer van de voorstelling zelf mee te doen. Alle net geleerde bodypercussie en tapdans-bewegingen werden vol overgave door het publiek geshowed, terwijl Doortje en Robin losgingen met een fenomenale tapdanssessie! 

De voorstelling DOEMSDEE gaat op donderdag 2 juni om 20:30 uur in premiere in het Rietveld Theater tijdens de opening van het Delft Fringe Festival. 

Koop tickets voor de opening

Samenwerking met Cultuurhuis

"We vinden het belangrijk om ook inwoners uit andere wijken bij het festival te betrekken", geeft Roel Beefink - Funcken, directeur Delft Fringe Festival, aan. "Samen met Cultuurhuis Delft hebben we daarom vorig jaar Dion en dit jaar Tappin-it Collective midden in de wijk geprogrammeerd. In wijkcentrum The Culture en in de woonvorm Abtswoude Bloeit. Dank aan het Cultuurhuis voor deze mooie samenwerking."

In juni trekken we ook de wijk in!

Delft Fringe Festival is dit jaar niet alleen in de Buitenhof en Voorhof te vinden. Maar tijdens het festival zelf is er voor het eerst een satelliet gestart in de wijk Wippolder. Er doen maar liefst vijf locaties mee in deze wijk: DUWO, de Hortus Botanicus Delft, het RoboHouse, Royal Delft en het Vakwerkhuis. Hiermee heeft het festival dit jaar in totaal meer locaties dan ooit tevoren, maar liefst 26. 

Foto's: Esther de Cuijper

Lees ook:

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers