Workshopdag parade maken voor de makers van 2023 .

18 mei 2023

Eind april kwamen de makers die in juni 2023 op het Delft Fringe Festival spelen naar in Theater de Veste, voor de tweede makersdag. Het was een inspirerende dag waarbij wij de makers, zij elkaar én zichzelf beter hebben leren kennen. 

Hoe onderscheid ik mezelf?

De makers hebben tijdens de makersdag nagedacht over hun verhaal en hun 'brand'. Ze zijn de diepte gedoken aan de hand van verschillende vragen: Wie ben ik in de kern? Waar gaat mijn voorstelling en mijn werk over? Wat kan het publiek verwachten van mijn voorstelling? Hoe kan ik ze bewegen om naar mijn voorstelling te komen? Hoe onderscheid ik mezelf? De makers hebben hier individueel of per gezelschap aan gewerkt. Daarna hebben ze hun bevindingen en obstakels in groepen met elkaar uitgewisseld .

Parade maken

In het tweede deel van de makersdag gingen de makers aan de slag met parade maken. Dit is een essentieel onderdeel van het Delft Fringe Festival. Parade maken is het laten zien van kleine acts op straat om bezoekers en mensen uit heel Delft te betrekken bij hun voorstelling en ze hiervoor uit te nodigen. We waren vandaag getuige van zeer verrassende en originele concepten! Benieuwd geworden? Kom dan langs bij het konijn op de Markt tijdens het Delft Fringe Festival om de makers te ontmoeten. Het wordt echt te gek! Kan je niet wachten? Neem dan een kijkje op het Instagram account van Delft Fringe Festival, want de makers hebben vandaag ook hun reel (korte video) opgenomen waar ze hun voorstelling op ludieke manieren pitchen en jou nieuwsgierig maken!

Begeleiding van jonge makers

In aanloop naar het festival organiseert Delft Fringe Festival elk jaar twee workshops voor de jonge makers. Hiermee biedt het festival de makers niet alleen een speelplek, maar ook extra begeleiding op artistiek, zakelijk en marketing gebied. In februari volgende de makers al een workshop rondom branding en marketing. En ook deze tweede workshop was weer net zo geslaagd.

Lees ook:

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers