Nieuws .

Het laatste nieuws van Delft Fringe Festival.

Storm is een interessant thema voor een dansvoorstelling. Storm is niet alleen een weersgesteldheid. Het kan stormen in je hoofd. Je kunt een stormachtige relatie hebben. Storm heeft vooral ook met beweging te maken. En beweging krijgen we zéker te zien bij Lola Creative Concepts.
Wouter is Christen en homoseksueel. Dat zorgt voor een innerlijk conflict. Als dertienjarige jongen wist hij al dat hij graag vastigheid wilde hebben, zoals in een huwelijk. Maar een huwelijk is iets tussen God, man en vrouw.
Binnen de theaterwereld is drag een bijzondere kunstvorm. Veel tijd en toewijding zit in de make-up en de vaak extravagante outfits. Een perfecte lip sync, dans op duizelingwekkend hoge hakken, een lied waarin de worsteling om jezelf te mogen tot uiting komt, zijn vaak de ingrediënten van een dragshow.
Jannes vraagt zich af wat de definitie is van een ‘echte man’. En waarom wil hij zo graag weten of het niet te ‘gay’ is wanneer hij een oorbel in zijn linkeroor draagt.
Met maar liefst 3780 bezoekers beleefde Delft een betoverende avond met dans van 5 makers en speciaal gecomponeerde muziek.
Onder de noemer ‘odes voor BN’ers die er nog niet één hebben’, komen er teksten voorbij over Thierry Baudet, Carry Slee en Paul van Loon.
Sally’s voorstelling is slechts een klein portret van haar leven. Nee, het heeft geen happy end en dat hoeft ook niet. Het levert stof tot nadenken op.
Conflicten worden tappend uitgespeeld en er wordt zelfs gevochten. Achter op het toneel voert de vrouw die eerder uit de kast verscheen een paaldansnummer uit.
Een vorm van ‘slow theatre’, als tegenhanger van de gehaaste samenleving. Bij mij heeft het gewerkt, want toen ik de eindeloze herhalingen eenmaal geaccepteerd had, werd het een meditatief moment.
Wat een lieve, fijne voorstelling over zwembad- en andere angsten. De kinderen hebben ademloos gekeken.
Suus’ hoofd, hoe chaotisch dan ook, heeft veel overeenkomsten met de hoofden van haar publiek. Ze houdt ons een spiegel voor, die afwisselend komisch en ongemakkelijk is.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers