31 MEI - 11 JUNI 2023

Geniet van drie culturele parels! .

06 september 2021

Al sinds 2016 organiseren we naast het Delft Fringe festival drie keer per jaar een Delft Fringe Night. Een initiatief dat inmiddels tot ver buiten Delft omarmd is, want de Delft Fringe Nights zijn elke keer weer tot op de laatste stoel uitverkocht. Omdat Delft Fringe Festival in 2020 tien jaar bestond organiseren we op zaterdag 18 september een XL versie van de Delft Fringe Night! 

Wat is een Delft Fringe Night?

Tijdens de Delft Fringe Nights word je als toeschouwer getrakteerd op een verrassend combinatieprogramma van verschillende podiumkunstengenres, samengesteld uit een aantal hitproducties en publieksfavorieten van eerdere festivaledities. Het is een avond voor iedereen die nieuwsgierig is naar een nieuwe generatie theatermakers en/of wel eens een nieuw genre binnen de podiumkunsten wil ‘proeven’. 

De extra feestelijke XL editie!

XL staat voor GROOTS! Daarom vindt deze speciale editie plaats in de theaterzaal van Theater de Veste. Hier kunnen we, binnen de dan geldende coronamaatregelen, met elkaar genieten van drie prachtige optredens en samen het tienjarig bestaan van het festival te vieren! Op het programma staan optredens van:

De Prima Donna's (opera)

Operazangeressen Sanne Vleugels en Anouk Antonissen laten zien dat opera écht niet stoffig hoeft te zijn. Tijdens de Delft Fringe Night XL spelen zij de voorstelling 'Keep calm or I will use my opera voice', waarin de ze worden begeleidt door zowel een vleugel maar ook door een elektrische gitaar en drumstel. Sanne voegde onlangs de Ad Vinken toe aan haar prijzenkast en won de Delft Fringe Publieksprijs in 2018. 

"Wij houden enorm van klassieke muziek en opera, maar we willen dat met een knipoog brengen. Het oubollige imago van opera moet eraf. Onze voorstellingen zijn doorspekt met humor. Opera is niet saai. Maar we gaan ook respectvol om met de klassieke componisten." - Anouk Antonissen in de Gazet van Antwerpen

Tappin-It Collective (theatrale tapdans)

Tijdens de digitale editie van het Delft Fringe Festival in 2021 won Tappin-It Collective de publieksprijs, terug in Delft laten Doortje Peters en Robin Lie live in het theater zien dat zij de terechte winnaars zijn. Tijdens de Delft Fringe Night XL spelen zij hun winnende voorstelling IRMA.

"Tappin-It Collective heeft met hun theatrale tapdansvoorstelling een geheel nieuw veelbelovend genre in de podiumkunsten ontwikkeld. Het publiek heeft dit terecht beloond door op hen te stemmen.” - Delft Fringe Festival directeur Roel Beeftink-Funcken.

De Gestampte Meisjes (cabaret)

De Gestampte Meisjes wonnen walnoot-likkend de Delft Fringe Festival Publieksprijs in 2017 en keren nu terug naar Delft, kleiner en intiemer dan ooit. Ze spelen tijdens de Delft Fringe Night XL hun nieuwe voorstelling Lext Nevel, waarvan ze deze zomer al digitaal een preview gaven tijdens het Delft Fringe Festival.

"Esmée van Liere, Thenera van der Pluijm en Ymke van Hoof brengen een montage aan brutale, vrolijke en overmoedige scènes. Ze imponeren vooral in de uiteenlopende vormen waarin ze deze korte show gieten: van verstilde danssolo’s tot vechtscènes en teksttoneel." - Theaterkrant

Sabine Krol (cabaret)

De opening van de avond en intermezzo's tussen door de voorstellingen zijn in handen van niemand minder dan Sabine Krol! Zij speelde in 2017 en 2018 met het cabaretduo HUN op het Delft Fringe Festival en was in 2021 de host van de Daily Fringe reports.

Koop tickets

De Delft Fringe Night XL vindt plaats op zaterdag 18 september om 20:15 uur in Theater de Veste. Tickets zijn te koop via Theater de Veste voor € 22,50 per persoon. Studenten of Vrienden van Theater de Veste betalen € 15,-. De toegangsprijs is inclusief drankje en bewaakte garderobe.

Koop tickets

 

Lees ook:

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers