Laat je ontroeren, verrassen en inspireren! .

23 mei 2023

Totaal overweldigd is Roel Beeftink – Funcken, directeur van het Delft Fringe Festival, door de grote belangstelling voor het Delft Fringe Festival dat op 31 mei van start gaat en tot en met 11 juni duurt: “We hebben nog nooit eerder al zoveel tickets in de voorverkoop verkocht, een aantal tours zijn zelfs al uitverkocht,” weet hij te vertellen. “Gelukkig zijn er nog genoeg kaarten over voor de spontane beslissers.”

De succesvolle kaartverkoop laat zien dat het publiek er duidelijk zin in heeft. “In deze tijd van prijsverhogingen kiezen wij er bewust voor om onze prijzen niet te verhogen. Zo blijft het leuk en betaalbaar voor iedereen,” aldus een opgetogen Roel. Er zijn echter nog genoeg kaarten beschikbaar voor een voorstelling van één van de 29 makers op één van de 28 prachtige locaties. Maar ook voor de festivalopening en bij een aantal verrassende tours is nog plek.

De festivalopening

De opening op woensdagavond 31 mei belooft een waar feestje te worden. Laat je deze avond verrassen en inspireren door een gevarieerd programma van drie spraakmakende voorstellingen in Theater de Veste, van Alienated, Tara Reijerkerk en Niek Wagenaar's Nymphs. In de verlengde pauze geven een aantal jonge makers op onverwachte locaties in het theater een korte preview van hun festivalvoorstelling. Sluit de avond dansend af op de lekkerste muziek van DJ JAWGEM op de afterparty.

Voorstellingen

Tijdens het festival is er een grote diversiteit aan voorstellingen te zien, vaak met een actueel tintje. Wat dacht je bijvoorbeeld van Niek Wagenaar, de publiekswinnaar van vorig jaar. Tijdens de aankomende festivaleditie vraagt hij in zijn dansvoorstelling aandacht voor de klimaatproblematiek. De jonge makers schromen beladen thema’s niet. Zo presenteert theatermaakster Mystha Mandersloot op het festival de voorstelling Abortusverhalen. Zowel Mystha als haar artiesten zijn ervaringsdeskundigen en verwerkten hun ervaringen in het stuk. Een serieus onderwerp, maar er mag ook zeker gelachen worden.

Tourgidsen

Lachen kun je ook met de bekende Delftse cabaretier Pieter Jouke, die dit jaar één van onze tourgidsen is. Als je een tour boekt ga je met een gids langs drie voorstellingen en je weet vooraf niet welke. Leuk voor wie niet kan kiezen en voor wie van verrassingen houdt. Een aanrader is bijvoorbeeld ook de tour met Tamara Griffioen, de artistiek leider van het festival. Wie kan je immers beter alles vertellen over het festival dan Tamara zelf?

Kaartverkoop

De voorstellingen, in zowel Nederlands als Engels, duren maximaal 30 minuten en kosten € 7,50 per persoon. Wist je dat van elk verkocht kaartje 50% van de waarde naar de artiest gaat? Kaarten bestellen kan online op www.delftfringefestival.nl, bij het festivalpaviljoen op de Markt of aan de deur bij de speellocatie.

Foto: Sjoerd Derine

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers